Samoopredeljenje: Pre ćemo na nove izbore nego da prihvatimo uslove Srpske liste

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje: Pre ćemo na nove izbore nego da prihvatimo uslove Srpske liste

Glauk Konjufca iz Pokreta Samoopredeljenje izjavio je da nije moguće da se vlast na Kosovu i Metohiji ponovo formira sa Srpskom listom.
Glauk Konjufca je rekao za Ljajmi da Srpska lista ima zagarantovana mesta Ustavom, ali da Ustav nigde ne kaže da vlada Kosova mora da im ispuni političke uslove.
"Ako poslanici koje izaberu kosovski Srbi prihvate državu Kosovo kao svoju državu, deluju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u okviru kosovskih institucija, Samoopredeljenje će biti otvoreno za saradnju", rekao je Konjufca, a prenosi Kosovo onlajn.
Istakao je da će, ako se postave uslovi koji dolaze od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što vlada Aljbina Kurtija sigurno neće prihvatiti, Samoopredeljenje pre izabrati da opet ide na izbore.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.