Samoopredeljenje: Nastavljamo da radimo na stvaranju nove Vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2020, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje: Nastavljamo da radimo na stvaranju nove Vlade

Pokret Samoopredeljenje (PS) je večeras objavilo da nastavlja angažovanje na formiranju nove Vlade Kosova iako još uvek nije postignut dogovor sa Demokratskim savezom Kosova.

Kako je objavljeno na fejsbuku, zbog toga je Kurti danas nastavio susrete sa predstavnicima manjinskih zajednica zastupljenih u kosovskom parlamentu.

„Razgovarali su o programu nove vlade, a posebno o njenom uticaju na poboljšanje života manjina i njihovu ekonomsku i socijalnu integraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Kosovu. Takođe se razgovaralo o mogućim imenima ministara iz manjina, od kojih jedan mora biti iz redova kosovskih Srba. Jasno podvlačimo da nije bilo razgovora o uključivanju određenih manjinskih entiteta u vladajuću koaliciju“, kaže se u postu na fejsbuku čime se odgovara na izjave da je danas sa Srpskom listom dogovorena koalicija.

Takođe se ističe da je DSK dato devet ponuda ali da nijedna nije naišla na njihovo prihvatanje.

PS objavljuje da je pre sastanka sa pripadnicima manjina upućen zahtev Predsedništvu Skupštine da sazove sednicu Skupštine Kosova za ponedeljak u 11 časova.

Predsedništvo Skupštine Kosova je za petak zakazalo sednicu na kojoj treba da se odluči o datumu održavanja sednice na kojoj bi trebalo da se glasa o premijeru i ministrima Vlade Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Samoopredeljenje: Nastavljamo da radimo na stvaranju nove Vlade

Izvor: Danas, 31.Jan.2020

Pokret Samoopredeljenje (PS) je večeras objavilo da nastavlja angažovanje na formiranju nove Vlade Kosova iako još uvek nije postignut dogovor sa Demokratskim savezom Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.