Samoopredeljenje: Formiranje nove vlade vrlo blizu

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje: Formiranje nove vlade vrlo blizu

"Postizanje dogovora između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova o formiranju nove vlade je vrlo blizu, verujem da ćemo sve imati naredne nedelje".

To je u sredu izjavio funkcioner Pokreta Samoopedeljenje i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri.

"Mi smo u međuvremenu harmonizovali svoj program u potpunosti i našli sredstva i metode kako da taj program sprovedemo. Sada su u toku razgovori o broju ministarstava i verujem da ćemo u narednih pet - šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana doći do konačnog dogovora i da ćemo sledeće nedelje imati novu vladu", rekao je Bahtiri za Kosovo Onlajn.

Prema njegovom mišljenju, pitanje budućeg kosovskog predsednika, što je jedan od zahteva DSK u razgovorima sa Samoopredeljenjem, treba ostaviti za kasnije, jer mandat Hašimu Tačiju ističe tek za godinu i po.

"Pregovori su u toku, ali treba da se zna da će ta pozicija biti slobodna tek za godinu i po i mi imamo vremena da se o tome razgovara. Zato mislim da nije neophodno da se sada o tome razmišlja", rekao je Bahtiri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Funkcioner Samoopredjeljenja: Nova vlada sljedeće nedjelje

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2019

KOSOVSKA MITROVICA - Postizanje dogovora između Samoopredjeljenja i Demokratskog saveza Kosova o formiranju nove vlade je vrlo blizu, vjerujem da ćemo sve imati naredne nedjelje, izjavio je danas funkcioner Pokreta Samoopedjeljenje i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.