Samoopredeljenje: Demonstracija protiv ratifikacije sporazuma

Izvor: Blic, 29.Maj.2013, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje: Demonstracija protiv ratifikacije sporazuma

Pokret Samoopredeljenje najavio je danas da će organizovati demonstracije na ulici i unutar Skupštine u vreme rasprave o zakonu o ratifikaciju sporazuma između Kosova i Srbije.

To su na konferenciji za novinare saopštili predstavnici Samoopredeljenja podpredsednik Skupštine Kosova Glauf Konjufca i sekretar Pokreta Dardan Molićaj.

Samoopredeljenje je pozvalo Demokratski savez Kosova da glasa protiv sporazuma jer je za ratifikaciju potrebna dvotrećinska većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslanika, odnosno najmanje osamdeset glasova.

"Ukoliko bi se sporazum ratifikovao jasno je da će krivci za to biti Vlada Kosova na čelu sa Hašimom Tačijem. Odgovorni će biti i svi koji glasaju za. Praktično ako se sporazum ratifikuje odgovorne će biti i opozicione partije", smatraju u Samoopredeljenju.

Samoopredeljenje poziva građane Kosova, civilni sektor i poslanike Skupštine Kosova da onemoguće ratifikaciju sporazuma koji nanosi veliku štetu zemlji.

Vlada Kosova danas je Skupštini dostavila predlog zakona o ratifikaciji sporazuma koji su 19. aprila u Briselu parafirali premijeri Hašim Tači i Ivica Dačić dok je kao posrednik u razgovorima i postizanju sporazuma, sporazum parafirala i visoka predstavnica EU za spolju politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.