Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredelenje:Korigovaćemo nezakonitu i protivustavnu odluku o imenovanju čelnika KOA

Pokret Samoopredeljenje je izjavio da će korigovati nezakonitu i protivustavnu odluku o imenovanju direktora i glavnog inspektora Kosovske obaveštajne agencije (KOS) koji je ocenio kao novi sporazum Tači Haradinaj na štetu države.

„Što se bliži dan odlaska bivše koalicije to će se više pojavljivati pramenovi koji ih drže zajedno. Tači je uzeo (mesto) direktora KOA-e, a Haradinaj je preuzeo funkciju glavnog inspektora “, kaže se u saopštenju Samoopredeljenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema njima odluka o imenovanju Krešnika Gašija za direktora KOA i Burima Ramadanija za generalnog inspektora agencije je protivzakonita i neustavna.

"Zbog dva razloga, bivši premijer ne može da koristi ovu nadležnost a predsednik ne može da usvaja predloge bivšeg premijera. Predlozi su takođe politička imenovanja. Bivši podređeni Hašimu Tačiju u Ministarstvu spoljnih poslova Kosova postavljen je za direktora KIA-e. Drugi (Ramadani) je postavljen za glavnog inspektora nakon što nije postao poslanik ABK-a, koga pamtimo po žalbama zbog krađe glasova iz svog predmeta. Čini se da mu je i ovo imenovanje prijalo ”, navodi se u saopštenju PS.

„Naravno, nakon što se ustanove institucije, ova neustavna odluka biće korigovana zbog ovog teškog i neviđenog kršenja. Dani zloupotrebe bivše koalicije su završeni, kao i njihove mogućnosti da dodatno naruše ustavni poredak “, piše u izjavi.

Predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su danas imenovali Krešnika Gašija za direktora i Burima Ramadanija za generalnog inspektora KOS.

Gaši je bio generalni sekretar MIP-a Kosova u vreme kada je to ministarstvo vodio Hašim Tači, dok je Ramadani kao kadar ABK bio i sada je zamenik ministra odbrane u ostavci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Samoopredeljenje: Korigovaćemo nezakonitu i protivustavnu odluku o imenovanju čelnika KOA

Izvor: Beta, 25.Nov.2019

Pokret Samoopredeljenje je izjavio da će korigovati nezakonitu i protivustavnu odluku o imenovanju direktora i glavnog inspektora Kosovske obaveštajne agencije (KOS) koji je ocenio kao novi sporazum Tači Haradinaj na štetu države.„Što se bliži dan odlaska bivše koalicije to će se više pojavljivati...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.