Samardžić: Vreme za vanredne izbore

Izvor: RTS, 01.Okt.2013, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Vreme za vanredne izbore

Vlada Srbije nije položila ispit i vreme je za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, rekao šef poslanika DSS-a Slobodan Samardžić. Nad kosovskim Srbima vrši se političko nasilje da izađu na kosovske lokalne izbore, dodao Samardžić.

Šef poslanika DSS-a Slobodan Samardžić izjavio je da Vlada Srbije nije položila ispit i da je vreme za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji.

Samardžić je rekao da je Vlada prekršila ustav i mnoge zakone, da je ekonomska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacija katastrofalna, da su napravljena ogromna zaduženja u proteklih godinu i dva meseca i da se mediji drže pod kontrolom.

"Vlada nije položila ispit, ne verujemo u rekonstruisanu vladu", rekao je Samardžić dodajući da je stav DSS da vanredni parlamentarni izbori treba da se održe zajedno sa izborima u Beogradu.

On je rekao i da DSS nije napravila dogovor o Beogradu, već da je zahtev za smenu gradonačelnika iznela još 2008. godine, a da se sada to samo poklopilo sa stavom drugih stranaka u gradskom parlamentu.

Samardžić ocenio je da se nad kosovskim Srbima vrši političko nasilje da izađu na kosovske lokalne izbore 3. novembra.

"Mi danas imamo pravno nasilje, a nakon tog i političko nasilje nad Srbima koje silom i pretnjama teraju da izađu na izbore 3. novembra", rekao je Samardžić.

Potpredsednik DSS-a je naveo i da je pitanje čiji je birački spisak merodavan (Kosova ili Srbije), ali da je za Beograd veći problem kompletan pravni osnov po kom se odvijaju ti izbori.

"Jedini izlaz je totalni bojkot izbora, a to je moguće na severu Kosova", rekao je Samardžić.

Kako je dodao, ako je briselski sporazum osnov za održavanje tih izbora o tome treba da se izjasni Ustavni sud Srbije, koji se mesecima ne izjašnjava o sporazumima Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.