Samardžić: Vlada da objasni detalje sporazuma o carinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Vlada da objasni detalje sporazuma o carinama

BEOGRAD -

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas u Skupštini Srbije objašnjenje o sporazumu Beograda i Prištine po kome na sever Kosova od jutros može da se dopremi neakcizna roba i akcizna roba do tri i po tone.

U delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanjam, poslanik DSS-a Slobodan Samardžić pitao kako će kosovski Srbi dobijati naftu i gorivo kada se oni ne mogu prevoziti u kamionima do tri i po tone, što je uslov da roba ne bude carinjena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Samardžić je rekao da postoje protivrečne informacije i da se Srbi na severu pokrajine suočavaju s problemima prilikom primene sporazuma Beograda i Prištine.

"Vlada uvek ima svoju vrstu saopštenja šta je dogovoreno, a posle se ispostavi da baš i nije tako", rekao je Samardžić i dodao da je prethodnih dana uprkos dogovoru traženo da se sva roba carini.

Poslanica Liberalno demokratske partije Judita Popović upozorila je da SNP Naši upućuju pretnje građanima i medijima i da je potrebno da se vlada izjasni o tome kako će da reaguje na te pretnje.

Ona je kazala da su SNP Naši koalicioni partneri Srpske napredne stranke u Aranđelovcu, kao i da država nema adekvatan odgovor na pretnje koje taj desničarski pokret iznosi u javnosti.

Neven Cvetićanin iz Socijaldemokratske partije Srbije upitao je ministra prosvete Žarka Obradovića o tome kako može pomoći Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu koja je u teškom finansijskom stanju.

Poslanik SPO-DHSS Mirko Čikiriz zatražio je da se ministar unutrašnjih poslova i premijer Ivica Dačić izvini svim žrtvama policijske torture.

Čikiriz je rekao da se nijedan vlada i nijedan ministar nije izvinio porodicama Ivana Stambolića, Zorana Đinđića i poginulima sa Ibarske magistrale.

Poslanici su posle postavljanja pitanja počeli da razmatraju odluke o učešću i godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama.

Predloge tih odluka obrazlaže ministar odbrane Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Vlada da objasni detalje sporazuma

Izvor: Akter, 20.Dec.2012

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je u Skupštini Srbije objašnjenje postignutog sporazuma Beograda i Prištine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.