Samardžić: Razjasniti poruke premijera

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Razjasniti poruke premijera

Slobodan Samardžić pozvao vlast u Srbiji da razjasni poruku kojom je "premijer Srbije otvorio još jednu temu u priznavanju nezavisnosti Kosova". Srbija će u suprotnom, sama sebi "pucati u slepočnicu", ocenio je potpredsednik DSS-a.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić pozvao je vlast u Srbiji da razjasni poruku kojom je "premijer Srbije otvorio još jednu temu u priznavanju nezavisnosti Kosova" ili će, u suprotnom, Srbija sama sebi "pucati u slepočnicu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Samardžić je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta ponovio da Dačić "mora neizostavno i što pre" da podnese ostavku zbog izjava u kojima je "pomenuo da Srbija treba na ovaj ili onaj način da pomogne Kosovu da reguliše status u UN".

"Ta poruka se mora raščistiti u redovima vlasti Srbije, inače će Srbija sama sebi pucati u slepoočnicu, kao što je rečeno u Skupštni Srbije", rekao je Samardžić.

"To je (izjava premijera) jedan od poslednjih koraka koje naše vlasti mogu da učine u procesu predaje Kosova vlastima Albanaca u Prištini zbog toga Dačić mora da podnese ostavku, neizostavno i što pre", ocenio je potpredsednik DSS-a.

Dačić na taj način, po Samardžićevim rečma, ide dalje od prošlonedeljne skupštinske rezolucije koja, koliko god bila loša, ne pominje neophodnost i potrebu da Srbija prihvati ulitimatum zapadne politke i pomogne Kosovu da reguliše status u UN.

"Očigledno da Dačić na taj način ispunjava naloge zapadnih političara i vodi jednu krajnje kapitulantsku politiku koja mora da naidje na žestoku osudu", rekao je Samardžić.

Samardžić je rekao da DSS želi da ukaže javnosti kakvog premijera ima i kakve on poruke šalje zapadnim silama koje čine sve da Srbiji oduzmu Kosovo.

Dačić je juče, povodom nedavnih izjava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj pregovora sa Srbijom članstvo u UN, najpre rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane.

"Ako se dogovorimo, sve može. Mi ne bežimo od toga i tražimo sveobuhvatan dogovor, ali da bi on to dobio mora nešto i da da. Taj kompromis mora da zadovolji obe strane", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je, međutim, sinoć rekao da nema govora o članstvu Kosova u UN, dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

"Srbija se nikada neće složiti sa stolicom u UN, osim ako to ne bude u skladu s našim nacionalnim interesima", rekao je Dačić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Neraščišćenim izjavama Dačića Srbija puca u sebe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2013

BEOGRAD -..Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić pozvao je danas vlast u Srbiji da razjasni poruku kojom je "premijer Srbije otvorio još jednu temu u priznavanju nezavisnosti Kosova" ili će, u suprotnom, Srbija sama sebi "pucati u slepočnicu"..Samardžić je u izjavi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.