Samardžić: Biće više kandidata - ja nisam

Izvor: Press, 01.Sep.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Biće više kandidata - ja nisam

Samardžić nije mogao da kaže ko će biti kandidati koji će tražiti podršku skupštine stranke da zamene na mestu lidera DS S Vojslava Koštunicu, koji je, zbog loših rezulatata stranke podneo ostavku posle majskih izbora.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je odlučio, posle dugog razmišljanja da ne prihvati kandidaturu za lidera DS S, a što je predložio, pre nekoliko meseci u ime kosovskog odbora DS S Marko Jakšić.

Prema njegovim rečima, tu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je doneo zbog obeveza na fakultetu gde ostvaruje egzistenciju, a za "vođenje stranke je potreban ceo čovek".

"Postoje kandidati za predsednika stranke...i oni će to i postati kada ih predlože opštinski odbori", rekao je Samardžić dodavši da je proces kandidovanja u toku i da se kompletan postupak odvija normalno i na vreme.

On je najavio i da će za desetak dana biti održana sednica Glavnog odbora DS S na kojoj će se razmatrati izmene statutua, a da potom, sledi i skupština stranke.

Posle Koštuničine ostavke strankom rukovodi Aleksandar Popović, koji je letos pismom obavestio stranačke organe da će tu funkciju obavljati do izboira novog predsednika.

Iz DS S je ranije najavljen oda će stranačka skupština, na kojoj će se birati predsednik, biti održana 4. oktobra.
 

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.