Sahranjen Oliver Ivanović

Izvor: RadioCity.rs, 18.Jan.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Oliver Ivanović

Opelo Oliveru Ivanoviću i zaupokojenu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom i monasima iz nekoliko kosovskih ali i beogradskih manastira i crkava. On je održao i prigodnu besedu, ističući ljudske i hrišćanske vrline ubijenog Olivera, te posebno njegovo hrišćansko poimanje svega uprkos kako je rekao "strašnim iskušenjima i stradanjima" kroz koja je prolazila njegova porodica. Nikada nije upirao prst u ljude nego u probleme, rekao je episkop i rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << danas ne tugujemo jer je svojim stradanjem Oliver obezbedio svetao nput ka večnom životu.
Od Olivera se u ime porodice i prijatelja oprostila i bliska porodična prijateljica, poznata karatistkinja Tanja Petrović, koja je prisutne podsetila na Olivera kao vrsnog sportistu, karatistu i karate sudiju. U emotivnom govoru, ona je podsetila na sve ono što je Olivera Ivanovića činilo omiljenim članom porodice i uvaženim članom društva, kao i na sve ono što je Oliver predstavljao za srpsku zajednicu na Kosovu. Govor je završila rečima Sensei Oliver i karakterističnim sportskim pozdravom karatista, naklonom.

Ivanović je, da podsetimo, mučki ubijen sa šest hitaca u leđa, u ponedeljak ujutru, ispred kancelarije stranke, u trenutku kada je dolazio na posao. Za sada još nepoznati počinioci su pobegli sa lica mesta i za njima se intenzivno traga. Kosovska policija je raspisala nagradu od 10 000 evra za informaciju koja bi dovela do ubica i njihovog privođenja pravdi. U istragu su se sa svoje strane uključili i srpski državni organi koji su uputili i zahtev UNMIK -u i EULEX-u da im se dozvoli učešće u istrazi na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.