Sabor SPC 19. ili 20. maja

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor SPC 19. ili 20. maja

Beograd -- Sabor Srpske pravoslavne crkve počeće 19. ili 20. maja u Beogradu i trebalo bi da traje do 3. juna, rečeno je danas agenciji Beta u SPC.

Betin izvor navodi da će ključna tema zasedanja verovatno zavisiti od ishoda briselskih dogovora o Kosovu.

"Do početka Sabora, Sinod će se sastati najmanje još dva puta i odrediće dnevni red", rekao je izvor, ali je naveo da je sigurno da će se razgovarati o Kosovu i imovini SPC.

On je naveo da će medju temama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti i imenovanja episkopa u upraznjenim eparhijama.

Među temama koje su redovne tokom arhijerejskih zasedanja je i odnos sa makednoskom crkvom i slučaj arhiepiskopa ohridskog Jovana.

Zbog proslave 1.700 godina Milanskog edikta očekuje se da i ta tema bude na dnevnom redu.

Konačan dnevni red se utvrdjuje prvog dana zasedanja, pa je tako na prošloj sednici Sabor imao oko 50 tačaka dnevnog reda koje su se ticale problema u pojedinim eparhijama, na bogoslovijama i fakultetima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sabor SPC 19. maja, tema i Kosovo

Izvor: Mondo, 19.Apr.2013

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) počeće 19. ili 20. maja u Beogradu i trebalo bi da traje do 3. juna, rečeno je danas agenciji Beta u SPC...Betin izvor navodi da će ključna tema zasedanja verovatno zavisiti od ishoda briselskih dogovora o Kosovu..."Do početka Sabora, Sinod će se sastati najmanje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.