SVE UHAPŠENE SRBE TUKLI DO BESVESTI, NIKAKVOG KIDNAPOVANJA NIJE BILO, KURTI LAŽE Petković se hitno oglasio na vanrednoj konferenciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 17:55

"SVE UHAPŠENE SRBE TUKLI DO BESVESTI, NIKAKVOG KIDNAPOVANJA NIJE BILO, KURTI LAŽE" Petković se hitno oglasio na vanrednoj konferenciji

Za razliku od naših uhapšenih, uhapšeni pripadnici tzv. kosovske policije imaju drugačiji tretman, te jedu i torte

Direktor kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković vanredno se obraća građanima povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Petković je rekao da je oficir za vezu Dejan Pavićević posetio uhapšene Srbe i da su oni svi maltertirani i tučeni od strane kosovske policije.

- Neki od njih su pretrpeli ozbiljne povrede pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Obrenović i Lune. Koliko je prošlo od hapšenja, i dalje su povrede vidljive - rekao je Petković.

Kazao je da Milenković ima šavove po glavi i da ima tragove nasilja.

- Tukli su ga i dok je bio vezan na stolici - kazao je Petković:

- To je sve sam video Dejan Pavićević, da su svi bili tučeni od strane kosovske policije. Oni su sada dobro ali da ne govorimo o trajnim ožiljcima i psihičkoj torturi koju su pretrpeli - naveo je Petković.

Za razliku od naših uhapšenih, uhapšeni pripadnici tzv. kosovske policije imaju drugačiji tretman, te jedu i torte.

- Takav je tretman prema njima koji su ušli na teritoriju Srbije. Naši uhapšeni su nevino optiženi...A pokazao sam vam kakav je tretman naših. Potpuna je laž sve što su rekli i Kurti, govoreći o nekom kidnapovanju. Nikakvog kidnapovanja prištinskih policijaca nije bilo - rekao je Petković.

On je takođe rekao da, kada je reč o Međunarodnoj zajednici, da se niko od njih nije oglasio i kada su pretučena deca, brat i sestra Dara i Kristijan.

- Šta su deca kriva? I tu decu su tukla. Niko se od Međunarodne zajednice nije oglasio da osudi. Isto kao na Badnji dan. Onaj ko je pucao na Badnji dan je gotovo na slobodi, ne snosi nikakve pravne posledice, ali zato imamo 6 Srba koji su nevini i neosnovano od strane Prištine i sada su u kazamatu. Važno je da je naš oficir za vezu uspeo da vidi u kakvom se stanju nalaze naši Srbi. Jedino nismo posetili Uroša Vukašinovića, jer se nalazi pod policijskim zadržavanjem, ali ćemo tražiti i da se i on uhapsi - rekao je Petković.

On je potom rekao da se traži hitno puštanje uhapšenih Srba, kao i da se povuku lažni gradonačelnici i povuče ROSU, naglasivši da je sve ovo suprotno dijalogu.

- Tražimo da podhitno puste uhapšeni Srbi, da se povuku lažni gradonačelnici i povuče ROSU jer je sve ovo suprotno dijalogu. Ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija, činjenica da su brutalno pretučeni svi Srbi, govori da ne želi da stane već da želi da se obračuna sa svakim Srbinom - rekao je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.