SUTRA SASTANAK BEOGRADA I PRIŠTINE OKO DINARA: Stigla potvrda iz Brisela

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 17:03

SUTRA SASTANAK BEOGRADA I PRIŠTINE OKO DINARA: Stigla potvrda iz Brisela

Radio Slobodna Evropa (RSE) saznaje da će Prištinu na sastanku predstavljati guverner Centralne banke tzv. Kosova Ahmet Ismaili.

Evropska unija je potvrdila da će se sastanak na kojem će se raspravljati o uredbi Centralne banke takozvanog Kosova (CBK) kojom je ukinuto korišćenje dinara na teritoriji južne srpske pokrajine održati sutra.

- Sastanak u okviru dijaloga će se fokusirati na pronalazak rešenja za mnoga otvorena pitanja u vezi sa nedavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlukom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju. Biće ovo uobičajeni format dijaloga. Obe strane su potvrdile svoje učešće - izjavila je portparolka EU Nabila Masrali.

Poziv za sastanak je prošle nedelje uputio specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, ali održavanje susreta je bilo neizvesno jer je prištinska strana oklevala da učestvuje.

- Centralna banka (tzv.) 'Republike Kosovo' je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS), kako bi posredovala u pronalaženju najlakšeg rešenja za transfer novčanih sredstava putem bankarskih kanala na računima korisnika, u eurima - rekli su za RSE.

Srbija Danas/Novosti
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Petković: Beograd pokazao punu opredeljenost, rešenje se mora naći na političkom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2024, 07:15

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je delegacija Beograda pokazala punu opredeljenost za rešavanje problema kao i da mora da se nađe rešenje za dinarsku isplatu, ali da je sastanak u Briselu pokazao da odluka povodom uredbe tzv. CBK podrazumeva rešenje na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.