SUKOB PRIŠTINE I AMERIČKOG AMBASADORA OKO KOSOVSKE MITROVICE: Kolike će biti nadležnosti novog gradonačelnika?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 22:21

SUKOB PRIŠTINE I AMERIČKOG AMBASADORA OKO KOSOVSKE MITROVICE: Kolike će biti nadležnosti novog gradonačelnika?

Ministar administracije i lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija izneo stav koji je u suprotnosti sa ranijom izjavom američkog ambasadora u Prištini.

Ministar administracije i lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Eljbert Krasnići izjavio je danas da će novoizabrani gradonačelnici na severu Kosova i Metohije imati sva ovlašćenja predviđena zakonom, uprkos izjavi američkog ambasadora u Prištini da če oni imati tehničku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulogu.

Krasnići je istakao da će gradonačelnik Severne Mitrovice Erdan Atić, koji je danas položio zakletvu, imati podršku tzv. kosovske vlade.

- Ono što je važno jeste da će svi ostali gradonačelnici, kao i Atić, vršiti sva ovlašćenja predviđena ustavom i važećim zakonima. Imajte na umu da opština Severna Mitrovica ima dodatna delegirana prava - izjavio je Krasnići za prištinsku TV Dukađini.

Hovenijer je ranije izjavioda će novoizabrani gradonačelnici na severu imati tehničku, a ne političku ulogu zbog slabe izlaznosti na izborima.

On je istakao i da ne misli da je dobra ideja koristiti silu za pristup opštinskim zgradama.

Erdan Atić, koji je na izborima 23. aprila osvojio 553 glasa, položio je danas  zakletvu u zgradi opštine Severna Mitrovica.

Na zgradi opštine okačena je zastava tzv. Kosova, iako je reč o opštini sa većinski srpskim stanovništvom.

Atić je član Pokreta Samoopredeljenje, na čijem čelu je prištinski premijer Aljibin Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.