SUĐENJE ZBOG SUZAVCA U PARLAMENTU: Kurti se nije pojavio na ročištu

Izvor: Kurir, 15.Feb.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE ZBOG SUZAVCA U PARLAMENTU: Kurti se nije pojavio na ročištu

Poslanik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti danas se nije pojavio pred sudskim većem Osnovnog suda u Prištini na suđenju grupi poslanika opozicionih stranaka za upotrebu nasilja u Skupštini Kosova.

Reporteri okupljeni kod Osnovnog suda u Prištini javljaju da su na suđenje došli šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kada Bujupi i poslanici Samoopredeljenja Aljbuljena Hadjiju i Faton Topali.

Pred Osnovnim sudom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Prištini njima je 6. januara počelo suđenje zbog toga što su više puta na sednicama Parlamenta aktivirali suzavac i onemogućavali rad Skupštine.

Oni se optuženi za upotrebu oružja ili opasnih materija i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Svi oni su više puta na sednicama Skupštine Kosova u pokušajima da blokiraju rad parlamenta aktivirali suzavac, tražeći da se povuku potpisi premijera Kosova Ise Mustafe sa sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Autor: Beta,Foto: Fonet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti se nije pojavio na ročištu

Izvor: B92, 15.Feb.2016

Poslanik Samoopredeljenje Aljbin Kurti danas se nije pojavio pred sudskim većem Osnovnog suda u Prištini...Njemu i grupi poslanika opozicionih stranaka se sudi za upotrebu nasilja u Skupštini Kosova...Reporteri okupljeni kod Osnovnog suda u Prištini javljaju da su na sudjenje došli šefica poslaničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.