STARI MANIR ŽRTVE I NACIONALISTIČKI PRIZVUK : Albanci sa juga Srbije opet govore o ugroženosti, KURTI im obećao podršku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 21:17

STARI MANIR ŽRTVE I NACIONALISTIČKI PRIZVUK : Albanci sa juga Srbije opet govore o ugroženosti, KURTI im obećao podršku!

Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je danas novog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Nevzada Ljutfiua

, zajedno sa Aljbanom Aljiljijem iz ovog Saveta, u pratnji političke savetnice kosovske vlade za Preševo, Medveđu i Bujanovac Ardite Sinani.

Kurti je čestitao novoizabranom predsedniku Saveta i rekao da je zainteresovan za blisku saradnju ponudivši pomoć, navedeno je u saopštenju iz Kurtijevog kabineta.

Kurti je izrazio zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je Ljutfiu pripada novoj generaciji u politici, prenoseći tako idealizam sa jedne generacije na drugu.

Ljutfiu se zahvalio premijeru Kosova na gostoprimstvo i na čestitkama i dao mu punu podršku premijeru Kurtiju za njegove pozicije.

Na sastanku je bilo reči o zabrinutosti Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, sistematskoj diskriminaciji prema njima od strane Vlade Srbije, posebno u oblasti obrazovanja i zdravstva, kao  i o potrebama mladih Albanaca u ovim opštinama, navedno je u saopštenju.

Kurti je još jednom potvrdio da će se podrška Vlade Kosova Albanskom nacionalnom savetu nastaviti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.