Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 14:44

SRS: Nijedna država ne bi dozvolila održavanje festivala Mirdita - dobar dan

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da nijedna ozbiljna država ne bi dozvolila održavanje festivala "Mirdita - dobar dan", koji počinje sutra u Beogradu, jer se radi o antidržavnoj propagandi i promociji lažne države Kosovo.

"Poslednja u nizu neprijateljskih akcija je takozvani festival Mirdita, festival koji promoviše navodnu kosovsku kulturu i na taj način priznaje lažnu državu Kosovo. Nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ozbiljna država u svetu ne bi dozvolola takvu antidržavnu propagandu, a pogotovo ne bi finansirala organizatore takvih događaja. Nijedna ozbiljna država, ali Srbija to dozvoljava, makar i prećutno, dozvoljava", navodi se u saopštenju SRS.

Ta stranka je dodala da su Srbija i srpski narod, na putu ka Evropskoj uniji, sve češće primorani da trpe poniženja u sopstvenoj zemlji i da je nepodnošljivo što ljudi koji su Srbi po rođenju u sred Beograda promovišu antisrpske aktivnosti.

"U cilju zaštite srpskih nacionalnih interesa mi srpski radikali smo tražili da se krivično kazni svako ko javno kaže da se u Srebrenici desio genocid, tražili smo i ukidanje finansiranja nevladinih organizacija koje rade na štetu srpskog naroda, a u interesu stranih obaveštajnih službi i vlada. Naprednjačka većina u Skupštini nije prihvatila predloge srpskih radikala, jer je njima valjda Srbija u Evropskoj uniji važnija od srpskih nacionalnihi državnih interesa", dodaje se.

SRS smatra da je obaveza države da čuva Ustav i štiti narod od ideja koje mogu da se rode "u ludim izdajničkim glavama".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SRS: Nijedna država ne bi dozvolila održavanje festivala Mirdita - dobar dan

Izvor: Beta, 21.Okt.2020

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da nijedna ozbiljna država ne bi dozvolila održavanje festivala "Mirdita - dobar dan", koji počinje sutra u Beogradu, jer se radi o antidržavnoj propagandi i promociji lažne države Kosovo."Poslednja u nizu neprijateljskih akcija je takozvani festival...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.