SRPSKI REPORTERI NAPADNUTI NA KOSOVOU: Jurili su nas po ulicama i psovali, tresem se, očajni smo...

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 18:41

SRPSKI REPORTERI NAPADNUTI NA KOSOVOU: Jurili su nas po ulicama i psovali, tresem se, očajni smo...

Sve je počelo kada je predstavnik KFOR-a tražio od okupljenih Srba da se sklone sa ulice kako bi se povukla dva oklopna transportera u kojima su bili specijalci tzv. kosovske policije.

Pošto dogovora nije bilo, KFOR je krenuo pod punom opremom za razbijanje demostracija na okupljeni narod.

-U tim trenutcima, građani su počeli da pevaju patriotske pesme, ali je KFOR sa dva tri kordona krenuo na njih. Usledile su šok bombe, suzavac i pucnji. To je trajalo nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pola sata. Među građanima su bili i predstavnici medija koji su se nagutali dima. Potom je tzv. kosovska policija izašla iz vozila i krenuli su da pucaju na narod. Pored šok bombi, upotrebljeni su i gumeni meci, a prema najnovijim informacijama, povređeno je preko 20 osoba. Srbi su golim rukama oteli veći broj štitova i pendreka.

- Tresem se. Plače mi se. Očajni smo. Oni su sa dugim cevima. Naterali su nas da bežimo. Jurili su nas ulicama. Psovali su nam majku i terali nas povicima: "Marš kućama, bežite". Uznemirena sam mnogo. Mi smo izašli i mirno protestvovali, govori nam naš reporter sa lica mesta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.