SRPSKI HAKER ZAVADIO TIRANU I BUKUREŠT?

Izvor: Kurir, 13.Jul.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI HAKER ZAVADIO TIRANU I BUKUREŠT?

BUKUREŠT - Rumunija i Albanija našle su se na ivici diplomatskog skandala čemu su doprineli mediji iz nekoliko zemalja i jedan haker, navodno iz Srbije. Kako prenosi rumunska agencija Medijafaks, sve je navodno počelo od neproverene

BUKUREŠT - Rumunija i Albanija našle su se na ivici diplomatskog skandala čemu su doprineli mediji iz nekoliko zemalja i jedan haker, navodno iz Srbije.

Kako prenosi rumunska agencija Medijafaks, sve je navodno počelo od neproverene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << informacije, koju je prenela jedna italijanska novinska agencija, da je na jednom diplomatskom skupu predsednik Rumunije Trajan Basesku dao rasističke izjave o Albancima.

Navodno uvredljive Baseskuove ocene na račun Albanaca u utorak su prvo preneli albanski mediji, a potom i mediji sa Kosova.

Potom je rumunski ambasador u Tirani pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Albanije da objasni situaciju, a Bukurešt je na to reagovao ulaganjem zvaničnog protesta.

Na kraju se otkrilo da je sve to delo jednog, navodno srpskog, hakera koji je upao na sajt novinske agencije i podmetnuo lažnu informaciju.

Rumunsko ministarstvo spoljnih poslova saopštenjem je izrazilo nezadovoljstvo zbog "neobičnog ponašanja albanskog ministarstva spoljnih poslova" koje je od rumunskom ambasadora tražilo razjašnjenje.

Rumunski ambasador u Tirani je potvrdio principijelni stav Rumunije u vezi sa Kosovom, naglasivši da je taj stav poznat svim saveznicima i partnerima u Evropskoj uniji i NATO. Stav Rumunije po tom pitanju se zasniva na osnovnim principima međunarodnog prava, precizira rumunsko ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.