Izvor: Blic, 11.Dec.2022, 17:25

SRPSKA VOJSKA I POLICIJA OPET NA KOSOVU? Aneks 2 Rezolucije 1244 kaže da je MOGUĆE, postoje TRI SLUČAJA koja to predviđaju, međutim iza svakog stoji jedno VELIKO "ALI"

Povratak srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju teoretski je moguć po Rezoluciji 1244 u čijem članu četiri, aneks dva stoji da se ovakav scenario može dogoditi u tri slučaja: za obeležavanje ili čišćenje minskih polja, održavanje prisustva na mestima srpske kulturne baštine i održavanje prisustva na glavnim graničnim prelazima. I u svim tim situacijama srpska vojska i policija bi se vratile na KiM kao "veza sa međunarodnom civilnom misijom i međunarodnim bezbednosnim prisustvom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.