SRPSKA LISTA SE OGLASILA POVODOM STANJA NA KOSOVU: Kurti ne odustaje od zastrašivanja, međunarodna zajednica da oštrije reaguje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 23:56

SRPSKA LISTA SE OGLASILA POVODOM STANJA NA KOSOVU: Kurti ne odustaje od zastrašivanja, međunarodna zajednica da oštrije reaguje

Žestoka osuda za lažnog premijera

Uprkos apelima međunarodnih predstavnika i jasne osude odluke o zabrani dinara i upada u srpske institucije na Kosovu i Metohiji, "Kurtijevi policajci poput razbojnika" danas upali u prostorije Pošte Srbije u metohijskom selu Goraždevac, u opštini Peć, maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike pošte ali i predstavnike medija, saopštila je Srpska lista.

- Ovom sramnom činu prethodila je prevara, karakterisična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za otmičare i kriminalce, prvo su predstavnike Pošta Srbije kontaktirali Kurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ovi “junaci” oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana. Naravno, nakon što su se predstavnici Pošta Srbije pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija Pošte u Goraždevcu gde su Kurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju - precizira se u saopštenju Srpske liste.

Ako se, kako se dodaje, uzme u obzir činjenica sa su danas na prelazu zabranili ulazak vozila na Kosovo i Metohiju sa novcem za penzionere i socijalno ugrožene građane više je nego očigledno da režim Aljbina Kurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak na naš narod sa ciljem njegovog progona sa svojih vekovnih ognjišta.

- Krajnje je vreme da međunarodna zajednica oštrije reaguje na ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija koji želi da protera sve Srbe sa ovih prostora. KFOR i Euleks kao legalne formacije moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda jer je njihova obaveza na osnovu mandata koji imaju da obezbede mir i sigurnost za sve građane, tako umesto reklama o vašoj posvećenosti miru i bezbednosti građana neka uslede konkretne akcije kojima bi se zaustavilo maltretiranje i institucionalno nasilje prema našem narodu - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.