SRBI TO NIKAD NEĆE PRIHVATITI KFOR u pripravnosti na severu Kosova zbog inauguracije Erdena Antića

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 19:42

"SRBI TO NIKAD NEĆE PRIHVATITI" KFOR u pripravnosti na severu Kosova zbog inauguracije Erdena Antića

Misija KFOR-a saopštila je danas da će biti u stanju pripravnosti i da će kontunuirano pratiti situaciju.

U vreme kada novoizabrani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Antić bude polagao zakletvu, čuvaće ga pripadnici tzv. kosovske policije.

Portparol KFOR-a rekao je da će Antić položiti zakletvu samo ako ceremoniju bude obezbeđivala policija tzv. Kosova, prenosi Reporteri.

- Povodom polaganja zakletve gradonačelnika Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i situacije uopšte, obezbeđenje će pružiti kosovska policija. KFOR nastavlja da prati situaciju i održava visok nivo spremnosti svojih jedinica da se izbore sa svakim mogućim scenarijem. Očekujemo da će institucije na Kosovu efikasno rukovoditi situacijom - navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da će komanda KFOR-a ostati u bliskom kontaktu sa svim glavnim saradnicima, uključujući predstavnike Euleksa, UNMIK-a, OEBS-a, institucija na tzv. Kosovu i kosovskih bezbednosnih organizacija, prenosi Reporteri.

Navodi se i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio ranije da Srbi ''nikada neće prihvatiti'' novoizabrane predstavnike u opštinama na severu KiM.

Zamenik direktora policije tzv. Kosova u regionu Severne Mitrovice, Veton Elšani, kaže da je policija pripremila plan za izbegavanje mogućih incidenata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbi ne priznaju nelegitimnog gradonačelnika: KFOR u pripravnosti za vreme inauguracije Erdena Antića u Severnoj Mitrovici

Izvor: 24sedam.rs, 18.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio ranije da Srbi "nikada neće prihvatiti" novoizabrane predstavnike u opštinama na severu KiM.

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.