SRBI SA KIM BOJKOTUJU SPORAZUM

Izvor: Kurir, 16.Avg.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI SA KIM BOJKOTUJU SPORAZUM

BEOGRAD - Srpski interes brane ćutanjem?! Od najave da će nakon neuspešne zajedničke sednice četiri opštine na severu Kosova, na kojoj je trebalo da se izjasne o privremenom sporazumu srpskih pregovarača i Kfora, svaka opština zakazati posebno sednicu parlamenta u vezi s tim

BEOGRAD - Srpski interes brane ćutanjem?!

Od najave da će nakon neuspešne zajedničke sednice četiri opštine na severu Kosova, na kojoj je trebalo da se izjasne o privremenom sporazumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srpskih pregovarača i Kfora, svaka opština zakazati posebno sednicu parlamenta u vezi s tim - ostao je ćorak!

Branko Ninić, predsednik opštine Leposavić, kaže da ne mogu da odlučuju o sporazumu.

- Sednicu parlamenta o tome sigurno nećemo imati. O tome bi trebalo da vodi računa republički parlament, odnosno Vlada, kojoj je Skupština dala ovlašćenje - ističe Ninić.

Predsednik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić odjednom tvrdi da odluka o tome da se svaka skupština opštine izjasni o sporazumu nije donesena.

- Kao lokalni organi vlasti, ne možemo da odbijemo ili prihvatimo sporazum. O sporazumu bi trebalo da izjasni republički parlament, odnosno Vlada - poručuje Pantić.

I prvi čovek opštine Zvečan Dragiša Milović očekuje zvaničan stav Beograda.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, čiji se odbornici nisu pojavili na zajedničkoj sednici, koja je zbog toga odložena, juče nije bio dostupan za komentar.

(M. D.)

Rudare i dalje blokirano

Barikade u Rudaru kod Zvečana još stoje i nema naznaka da li će i kada put od Zvečana ka južnom delu Mitrovice biti odblokiran

- Kosovski carinici ne daju da se prenese ni litar mleka ili soka iz Srbije. Sve se oduzima, uz naređenje: „Ili vratite tamo gde ste kupili, ili bacite“ - kaže Boban Jeftić, predsednik opštine Kosovska Kamenica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.