SRBI NE ŽELE DA ĆUTE, MASOVNO OKUPLJANJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Naš narod hoće da glasa i ostvari svoje građansko pravo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2022, 09:47

SRBI NE ŽELE DA ĆUTE, MASOVNO OKUPLJANJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Naš narod hoće da glasa i ostvari svoje građansko pravo

Brojni građani okupili su se u Kosovskoj Mitrovici, sa pitanjem zašto su građani drugog reda na KiM i zašto za njih ne važe ista prava kao i za ostale.

Veliki broj građana okupio se od jutros se u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji ispred biračkih mesta, u pokušaju da ostvare svoje građansko pravo i glasaju na referendumu.

Oni nose transparente sa porukom da su Srbi sa KiM snažno uz svoju državu Srbiju.

Grupa Srba okupila se istim povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u Klini, gde su takođe izrazili svoj revolt.

Podsetimo, kosovska skupština donela je rezoluciju kojom se zvanično usprotivila i onemogućila organizovanje referenduma za izmenu Ustava Srbije na teritoriji Kosova.

Građani Srbije danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.