Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 16:48

SRAMNO SAOPŠTENJE KOSOVSKE POLICIJE Srbi "kidnapovali" njihove specijalce!

Sramno!

Nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih protesta (MUP) saopštili da su uhapsili trojicu naoružanih kosovskih specijalaca, oglasila se policija Kosova i saopštila da su trojica kosovskih policajaca "kidnapovana" na teritoriji Kosova.

- Policija Kosova (PK), u ovom slučaju jedinica granične patrolne policije je bila na dužnosti na statičnoj tački na mestu zvanom Bare, duboko unutar teritorije Republike Kosova, kako bi sprečila korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ilegalnih puteva, koji su bili korišćeni od kriminalnih grupa za ilegalni prelazak i krijumčarenje - navode iz KP.

Preciziraju da su zapravo danas u podne pogranični službenici saopštili da su u blizini statične tačke navodno primetili maskirana i naoružana lica, kada su i upućene dodatne jedinice KP.

- Po dolasku na tu lokaciju, jedinice za asistenciju su primetile samo službeno vozilo ali ne i policijske službenike koji su dežurali na toj lokaciji - naveli su.

Preciziraju da su u pravcu ove lokacije odmah krenule i druge policijske jedinice, te da su obaveštene i druge bezbednosne institucije, među kojima je i KFOR, jer se, kako navode, sumnja da su policajce "kidnapovale srpske snage".

- U cilju preduzimanja konkretnih radnji za bezbednost policajaca za koje se sumnja da su kidnapovani od strane srpskih snaga, kontaktirani su svi lokalni i međunarodni mehanizmi kako bi oni bili što pre oslobođeni i vraćeni Policiji Kosova - naznačili su.

Podsetimo, na administrativnom pojasu prema AP KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas je locirala i uhapsila tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š.

O ovoj akciji hitno je obavešten šef države Aleksandar Vučić, koji je bio u ruskoj ambasadi, gde je prisustvovao prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije i po dobijanju informacije se zaputio u zgradu Predsedništva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.