SRAMNO KURTIJEVO OBRAĆANJE NA SRPSKOM! Dok hapsi naš narod, priča o demokratiji: Žao mi je...(VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 15:23

SRAMNO KURTIJEVO OBRAĆANJE NA SRPSKOM! Dok hapsi naš narod, priča o demokratiji: Žao mi je...(VIDEO)

Kurti u obraćanju tvrdi i da je Kosovo "država najvećeg stepena demokratije" u regionu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti obratio se danas video porukom na srpskom jeziku u kojoj je rekao da su potrebni novi izbori u četiri opstine na severu KiM uz "otvorenu i slobodnu" predizbornu kampanju.

On tvrdi da mu je žao što su morali da održe izbore u četiri opštine na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "sa niskim izlaskom građana", i da su se nadali da će Srpska lista na njima da učestvuje.

- Međunarodna zajednica nam je obećala da će, ukoliko mi prihvatimo ohridski aneks, oni osigurati učestvovanje Srpske Liste na izborima - tvrdi Kurti.

On je dodao da nema moć da ih natera da se kandiduju na izborima i da će gradonačelnik Ljuljzim Hetemi u Leposaviću ostati dok se ne izabere novi.

- U tom cilju su nam potrebni prevremeni izbori i otvorena, slobodna, predizborna kampanja u četiri opštine na severu. Bez fer i demokratske kampanje, nema fer i demokratskih izbora - smatra Kurti.

Prema njegovim rečima, potrebna je vladavina prava a koju, kako kaže, treba "uspostaviti zajedno", i tvrdi da se uz vladavinu prava, može postepeno smanjiti broj policajaca u opštinskim zgradama.

Kurti je rekao i da su potrebni sastanci u Briselu za, kako je rekao "hitno, potpuno, i bezuslovno sprovođenje osnovnog sporazuma iz Brisela, čiji je sastavni deo - ohridski aneks".

kao i da su "uradili mnogo toga za srpsku zajednicu", navodeći restauraciju nekih pravoslavnih manastira.

Kurti tvrdi i da je tzv. Kosovo zajednička "država" i poziva da se "krene  u bolju budućnost zajedno".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.