SRAMNA UCENA TERORISTE IZ PRIŠTINE: Ramuš Haradinaj pozvao Vučića da prizna Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 16:18

SRAMNA UCENA TERORISTE IZ PRIŠTINE: Ramuš Haradinaj pozvao Vučića da prizna Kosovo

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odgovarajući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je nazvao opasnom osobom, poručio je "da sve dok deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, Kosovo je na dobrom putu".

- Ne bojte se, gospodine Vučiću. Ne treba da budete nervozni. Kosovo traži samo ono što mu pripada - napisao je Haradinaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako je dodao, ipak, postoji način da se izbegne referendum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025. godine.

- Postoji jedan vrlo jednostavan način, a to je da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu - napisao je Haradinaj.

Lider ABK je napisao i da će Kosovo nastaviti u svojoj nameri da bude član, kako u NATO, tako i EU, ali i u UN.

Për sa kohë i dukem i rrezikshëm Aleksandër Vuçiqit dhe Serbisë, jemi në rrugë të drejtë! Mos keni frikë,...

Posted by Ramush Haradinaj on Уторак, 19. јануар 2021.

- Histeričnom retorikom nećete nas zaustaviti u našem pravu da definišemo budućnost Kosova - poručio je Haradinaj.

Pojasnio je da je opšte poznato da je njegova izjava i namera o ujedinjenu sa Albanijom rezultat stalnog nemara Brisela u vezi sa Kosovom.

- Kosovo i njegovi građani su pro-zapadno orijentisani i kao takvi ne zaslužuju prezir, ignorisanje i uslovljavljavanje do u nedogled - napisao je Haradinaj.

Podsećanja radi, predsednik Vučić je povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, izjavio da je Haradinaj je opasan čovek i da bi "velika Albanija" bila pretnja svima, ali je i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Na pitanje novinara da prokomentariše tu najavu Haradinaja, Vučić je rekao da na pretnje ne treba uzvraćati pretnjama.

- Moj odgovor je - vi svoj posao radite, šta hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor, a građani ne treba da brinu - poručio je danas Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Ne bojte se, gospodine Vučiću, ne treba da budete nervozn

Izvor: Danas, 19.Jan.2021

Ne bojte se, gospodine Vučiću, ne treba da budete nervozni, Kosovo traži samo ono što mu pripada, napisao je danas lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odgovarajući na ocenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je on opasna osoba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.