SPREMILI SU MU KARTU ZA PUT BEZ POVRATKA! Ako sam ne podnese ostavku, sprema se RUŠENJE KURTIJEVE VLADE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 07:45

SPREMILI SU MU KARTU ZA PUT BEZ POVRATKA! Ako sam ne podnese ostavku, sprema se RUŠENJE KURTIJEVE VLADE

Brojne afere se vezuju za Kurtijevu vladu, što ostavlja potencijalnu mogućnost da će aktuelna vlada sama podneti ostavku.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Aljbana Bitići izjavila je da se radi na obezbeđivanju glasova za rušenje vlade premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, navodeći da je uverena da neće biti potrebe za glasanjem o poverenju, već da će vlada podneti ostavku.

Povodom predloga stranke AAK, Bitići kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su dve opozicione stranke, Demokratska partija Kosova (PDK) i Demokratski savez Kosova (LDK), spremne da se saglase da podrže predlog stranke AAK za rušenje vlade, preneo je TV1.

Bitići je kazala da na početku kada se raspravljalo o predlogu, PDK i LDK nisu bili mnogo zainteresovane.

- U početku, kada smo razgovarali o predlogu, LDK i PDK nisu bile mnogo zainteresovane... ali sada su spremne da se slože da nastavimo sa predlogom. To ne znači da opozicione stranke uvek moraju da budu jedinstvene, ali se slažemo oko onoga što smatramo razumnim - rekla je Bitići.

Prema njenim rečima, inicijativa za podnošenje predloga biće nastavljena u septembru.

- Nastavićemo vredno da radimo i dogovaramo se sa poslanicima opozicije, ali i sa poslanicima koji su nezadovoljni, gde imamo Fatmira Humoljija i Hakija Abazija sa kojima ćemo razgovarati - kazala je ona i dodala da već sada treba da se počne sa dobijanjem potpisa za predlog, a da će, kada se završi glasanje za rušenje vlade, biti veoma velikih promena jer znaju da u Pokretu Samoopredeljenja (LVV) ima mnogo nezadovoljnih poslanika.

Bitići navodi da očekuju da će 10 do 12 poslanika iz LVV-a i Liste Guko dati potpise za rušenje vlade. Kako je navela, brojne afere se vezuju za Kurtijevu vladu, što po njenim procenama ostavlja mogućnost da će aktuelna vlada sama podneti ostavku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.