SPO: Prihvatiti Ahtisarijev plan za dobrobit Srba

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Prihvatiti Ahtisarijev plan za dobrobit Srba

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović ocenio je danas da Srbija, ako prihvati "nestatusni deo" Ahitsarijevog plana, ima priliku da se izbori za specijalni status severa Kosova, sličan onom koji Južni Tirol ima u Italiji.

Jugović je u izjavi za agenciju Beta naveo da je nemoguće u Skupštini Srbije postići konsenzus o Kosovu, ali jeste moguće obezbediti skupštinsku većinu za prihvatanje "nestatusnog dela" Ahtisarijevog plana kao osnova za politički >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dijalog Beograda, Prišitne i EU.

"Imamo priliku da srpski narod na Kosovu ekonomski, kulturno, duhovno i razvojno vežemo za Srbiju i izborimo se za specijalni status severa, sličan onome koji Južni Tirol ima u Italiji", ocenio je on.

Funckioner SPO je ukazao da su Ahtisarijev plan dokument prihvatili i Albanci i EU.

(Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.