ŠOKIRALA OBOŽAVAOCE! Dua Lipa slavi NEZAVISNOST KOSOVA! Besni pratioci joj poručuju: VRATI SE U SRBIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKIRALA OBOŽAVAOCE! Dua Lipa slavi NEZAVISNOST KOSOVA! Besni pratioci joj poručuju: "VRATI SE U SRBIJU"

Šta bi se desilo da se neki pevač iz Srbije, planetarno popularan, poziva na veliku Srbiju? 

Britanska pevačica albanskog porekla Dua Lipa (24), oglasila se na društvenim mrežama i fotografijom zastave čestitala 12. godišnjicu tzv. nezavisnosti samoproglašene republike Kosovo.

Pevačica je dve fotografije zastave objavila na Instagram nalogu uz poruku.

- 12. godina nezavisnosti. Jedna nacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedna zastava - piše u opisu.

Објава коју дели DUA LIPA (@dualipa) дана 17. Феб 2020. у 5:24 PST

Ovakav potez jedne svetski poznate pevačice razljutio je njene pratioce, koji su na skoro svim jezicima poručili: "Kosovo je Srbija", "Vrati se u Srbiju", "Ti si takav nacionalista, Kosovo je deo Srbije", i to su samo neki od brojnih komentara ljutih pratilaca.

Dua često zna da provocira i iritira svoje pratioce prepotentnim isticanjem svoje nacionalnosti.

Ona je u avgustu 2019. godine bila jedna od zvezda "Sunny Hill" festivala u Prištini. Nije krila sreću što je tamo, a serijom poteza pridobila je tamošnju publiku.

Naime, Dua je prvo pokazala dvoglavog orla, što simbolizuje "veliku Albaniju", što je oduševilo njene fanove u Prištini, ali razljutilo mnoge druge.

Објава коју дели DUA LIPA (@dualipa) дана 1. Феб 2020. у 7:19 PST

Nakon toga, ogrnula je zastavu Albanije i zaigrala šotu, ples koji je popularan među kosovskim Albancima.

Pored Due, i pevačica Rita Ora voli da svakodnevno provocira svoje pratioce i  ponosno ističe svoje albansko poreklo. Ona je čak pre dve godine bila angažovana od strane Kosovskih vlasti, pa je čak za Dan nezavisnosti i zapevala u Prištini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.