SNV KiM: Vučić daje Kurtju instrukcije kako da mu opravda ukidanje platnog prometa

Izvor: KMnovine.com, 18.Jan.2024, 20:44

SNV KiM: Vučić daje Kurtju instrukcije kako da mu opravda ukidanje platnog prometa

SNV KiM: Vučić daje Kurtju instrukcije kako da mu opravda ukidanje platnog prometa

Saopštenje Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije na izjavu Predsednika Srbije o najavljenom ukidanju platnog prometa R. Srbije na KiM




„Moj posao kao predsednika Srbije je da brinem, ali najava koju smo dobili iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom, da zabrane upotrebu dinara, da upadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u Poštansku štedionicu u južnoj srpskoj pokrajini ne samo da nas zabrinjava već dovodi u pitanje sve procese normalizacije dijaloga i svega drugog - kazao je sa samita u Davosu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.“

Naviknuti na ovakve defetističke izjave predsednika Srbije, koje po ko zna koji put najavljuju dodatno pogoršanje uslova života preostalih Srba na KiM, SNV ih tumači kao još jedan u nizu unapred dogovorenih sporazuma sa Prištinom, čija je realizacija sada došla na red. Takvu sumnju potkrepljuje „preporuka“ Kancelarije za KiM data pred kraj prošle godine zaposlenima u institucijama Republike Srbije na KiM, pre svega onima u školstvu i zdravstvu, da ugase svoje tekuće račune u NLB-Komercijalnoj banci i da otvore nove u Poštanskoj štedionici.
   
Cilj ovakve odluke Beograda bi u daljim pregovorima sa Prištinom, koja, kako predsednik Vučić tvrdi, najavljuje ukidanje platnog prometa sa centralnom Srbijom i zabranu upotrebe dinara, mogao da bude najava iznalaženja rešenja da se buduće finansiranje zaposlenih u institucijama Republike Srbije na KiM odvija preko Ministarstva finansija tzv. Republike Kosova. To bi predstavljalo, ništa drugo do još jedan ustupak  Prištini u sklopu tihog sprovođenja francusko-nemačkog plana o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova ili promovisanje jedne od tački predviđenih budućim statutom tzv. Zajednice srpskih opština.


Sa druge strane plašenje Srba upadom Albanaca u Poštansku  štedionicu je prikrivena poruka Kurtiju kao predlog šta bi, kao deo svog posla, mogao da uradi, kako bi mu pomogao da pred srpskom javnošću opravda i lakše sprovede u delo budući sporazum o finansiranju zaposlenih u institucijama Republike Srbije.


Da podsetimo da je slične prikrivene dogovore sa Kurtijem već imao u slučaju Banjska, jezera Gazivode, obezbeđivanja autobuskog prevoza za dolazak „pristalica“ na svoj miting, održan 26.05.2023. god. u Beogradu, o ukidanju KM tablica itd.


U Gračanici,
17. januar 2023 . 
Informativni centar
SNV KiM
 

* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju





Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.