Izvor: KMnovine.com, 12.Feb.2024, 23:12

SNV KiM: Ne dozvoliti da nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne tzv. Srpska lista

SNV KiM: Ne dozvoliti da nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne tzv. Srpska lista

"Očekujemo da organizatori neće dozvoliti da nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne tzv. Srpska lista, koja pored vlasti u Prištini, snosi najveću odgovornost za stanje u kome se naš narod našao."








Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << zahteve Udruženja penzioneraa Kosova i Metohije i ima razumevanje za njihovo nezadovoljstvo i brigu, jer je šovinistička i nedemokratska vlast Aljbina Kurtija svojom antisrpskom politikom u potpunosti ugrozila ekonosmsku, socijalnu i nacionalnu egzistenciju Srba na Kosovu i Metohiji. Srpsko nacionalno veće je već ranije reagovalo na beskrupuloznu politiku etničkog čišćenja koju Kosovska vlada sprovodi i zahtevalo da se sa takvim odnosom prema nedužnom i gollorukom narodu odmah prestane. Takođe smo najavili da će, ako se takva politika nastavi, u protivnom, neminovno doći do revolta i reakcije ugroženog naroda i njegove  građanske neposlušnosti.


Očekujemo da organizatori neće dozvoliti da nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne tzv. Srpska lista, koja pored vlasti u Prištini, snosi najveću odgovornost za stanje u kome se naš narod našao. Zahtevamo od „Srpske liste“ da bude što dalje od skupa i ne pokušava da skup upotrebi za svoje političke ciljeve i „pranje“ od svoje odgovornosti.


Pozivamo sve zainteresovane da na skup dođu u svojstvu građana i time pokažu zrelost, ali i otpor političkim manipulatorima. Od toga koliko će današnji skup biti dostojanstven, u mnogome će zavisiti dalja borba našeg naroda protiv šovinističke i diskriminatorske politike jednog od najvećeg mrzitelja srpskog naroda, Aljbina Kurtija, ali i protiv izdaje srposke vlasti, koja je na delu!


Kako radili, tako nam Bog pomogao! 


Informativna služba SNV KiM
U Gračanici, 12. 02. 2024 godine


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.