SNEG NAPRAVIO KOLAPS U OVOM DELU SRBIJE: Snežni nanosi viši od metar, vetar oborio električne stubove, dva dana odsečeni od sveta i bez struje (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2023, 18:57

SNEG NAPRAVIO KOLAPS U OVOM DELU SRBIJE: Snežni nanosi viši od metar, vetar oborio električne stubove, dva dana odsečeni od sveta i bez struje (FOTO/VIDEO)

Zavejan je i put prema ski-centru.

Snežne padavine pokrile su planinske predele na Kosovu i Metohiji. Na krajnjem jugu, na Šar planini, zadale su velike probleme žiteljima sela opština Štrpce i Dragaš, koja su bez struje, prenose lokalni mediji i aktivisti društvenih mreža.

U Ski-centru Brezovica na Šar-planini snežni nanosi su veći od metar, zavejan je put prema ski-centru.

Sneg na planinama na KiM, više sela oko Brezovice i Dragaša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez struje, pišu mediji.

Kretanje automobilima je otežano, jer je očišćena samo jedna kolovozna traka, pa se apeluje na skijaše i rekreativce da danas odustanu od odlaska na ski-staze na Brezovici.

Obilne snežne padavine praćene olujnom vetrom zadale su velike probleme žiteljima više sela na Gori.

Vetar je oborio električne stubove, tako da su neka sela bez struje od juče u 16 časova.

Predsednik opštine Dragaš Bedžet Dželjadini potvrdio je da su sela Gornji i Donji Krstac, Rapča i druga bez struje, zbog čega je zatražio hitnu intervenciju ekipa elektrodistribucije.

I žitelji sela Sušiće u opštini Štrpce su zbog neprohodnog puta odsečeni od sveta i dva dana bez struje. Mole za pomoć, jer u selu ima starih i bolesnih.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.