Izvor: S media, 29.Dec.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLS pozdravila okončanje spora oko zemljišta Visokih Dečana

Samostalna liberalna stranka (SLS) ocenila je danas da okončanje višegodišnjeg imovinskog spora i pronalaženje kompromisnog rešenja vezanog za zemljište manastira Visoki Dečani predstavlja ohrabrenje za sve kosovske Srbe koji se za svoja prava i interese ostvaruju kroz institucije Kosova.

Kako se navodi u saopštenju SLS, ta odluka predstavlja i simbolični trijumf pravde i razuma jer je manastir, "od okončanja ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji, nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << puta bio meta napada ekstremista".

"Uz otpočeli dijalog Prištine i Beograda, ovakvi primeri vrlo pozitivno utiču na vraćanje poverenja i opštu normalizacija odnosa. Poštujući nezavisnost sudstva, zalaganje članova SLS u brojnim institucijama Kosova kao i kod međunarodnih predstavnika na Kosovu, kako bi se rešenje ovog problema našlo i njegova implementacija ubrzala, nije ostalo bez rezultata", dodaje se u saopštenju.

SLS će, kako je saopšteno, "u centar svog delovanja i dalje stavljati i zaštitu SPC na Kosovu čija je imovina i autonomnost, garantovan najvišim pravnim aktima Kosova".

(S media)

Foto: sls-ks.org
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ohrabrenje za kosovske Srbe

Izvor: Danas, 30.Dec.2012, 13:42

Samostalna liberalna stranka pozdravila je okončanje višegodišnjeg imovinskog spora i pronalaženje kompromisnog rešenja za zemljište manastira Visoki Dečani i ističe da ovo prestavlja ohrabrenje za sve one kosovske Srbe koji svoja prava i interese ostvaruju kroz institucije Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.