SKANDAL NAD SKANDALIMA: UEFA kažnjava Rumuniju zbog Kosova (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL NAD SKANDALIMA: UEFA kažnjava Rumuniju zbog Kosova (FOTO)

Odluka će biti donešena 25. oktobra.

Reprezentacija Rumunije i Srbije odigrale su u četvrtom kolu D divizije 0:0 u Bukureštu, a osim miroljubive podele bodova, ostaće upamćeno i da su navijači Rumunije skandirali ''Kosovo je Srbija'' što će kako stvari stoje koštati njihov savez.

RAFALNA PALJBA ZA SVE PARE! Legendarni trener brutalno isprozivao Sergeja! Šamar do šamara

MUSLIN PONOVO U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AKCIJI: Bivši selektor ima NOVI klub! Sa sobom vodi dva ZVEZDAŠA, a tamo ga čeka TREĆI (FOTO)

UEFA je počela disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rumunije jer su njihovi navijači na meču protiv Srbije imaloi rasističke parole, palili baklje i ulazili na teren. Rumunski navijači su navodno upućivali rasističke poruke na račun Mađara, skandirali ''Kosovo je Srbija'' i imali transparent protiv izbeglica, tačnije izbeglice su povezane sa terorizmom na tom transparentu.

#UEFA anunţă că a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal după meciul #România-Serbia din #NationsLeague (0-0), disputat la Bucureşti, unde suporterii au folosit dispozitive pirotehnice, au avut un comportament rasist şi au invadat terenul pic.twitter.com/gt5AVZaKbs

— Radio Romania International (@RRInternational) October 16, 2018

Kako prenose mediji video snimci navijača koji skandiraju ''Kosovo je Srbija'' okačeni su na društvene mreže, a od ranije se zna da političke poruke UEFA ne toleriše. O eventualnoj kazni će Disciplinska komisija UEFA odlučivati na sastanku 25. oktobra.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.