DETONACIJE ODJEKUJU SEVERNOM MITROVICOM! Policija tzv. Kosova pravi haos - čuju se i sirene, narod oterao Kurtijeve poslušnike

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022, 16:18

DETONACIJE ODJEKUJU SEVERNOM MITROVICOM! Policija tzv. Kosova pravi haos - čuju se i sirene, narod oterao Kurtijeve poslušnike

Ka glavnom mostu na Ibru i multietničkom naselju Tri solitera u Kosovskoj Mitrovici upućena i su sanitetska vozila

Članovi opštinske izborne komisije (OIK) u severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji specijalne kosovske policije upali su u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom odjekuju detonacije od topovskih udara, i čuju se sirene, izvestio je Kosovo onlajn.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas, članovi opštinske izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su posle 12 sati ušli u zgradu Opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, zbog čega su se pobunili građani Srbi koji su se tu zatekli, a trenutno se u tom gradu čuju sirene.

Kosovo onlajn je objavio da su se u Zubinom Potoku čule dve eksplozije, a da su članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli iz zgrade opštine.

Kako se navodi, pripadnici policije u pratnji članova opštinske komisije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Iako je Kurti pokušao nasilno sa svojom policijom i dugim cevima da zauzme opštinske izborne komisije na severu KiM i pripremi teren za svoje nelegalne izbore, narod koji se spontano okupio oterao je Kurtijevu policiju.

Međutim, nedugo posle ove akcije koja je ponovo usijala tenzije u našoj južnoj pokrajini ka glavnom mostu na Ibru i multietničkom naselju Tri solitera u Kosovskoj Mitrovici upućena su sanitetska vozila.

Podsetimo informaciju o Kurtijevom teroru potvrdio je i direktor kancelarije za KiM Petar Petković:

- Nastavlja se Kurtijev teror nad Srbima, njegovi specijalci upali su malopre i u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da inastaliraju svoje biračke komisije. Narod je ogorčen, ali odlučan da ne naseda na Kurtijeve provokacije - napisao je Petković na Tviteru.

Наставља се Kуртијев терор над Србима, његови специјалци упали су малопре и у просторије ОИК у Kосовској Митровици, све развалили, полупали, разбацали, покушавајући да инасталирају своје бирачке комисије.

Народ је огорчен, али одлучан да не наседа на Kуртијеве провокације! pic.twitter.com/QNwhUJonSg

— Петар Петковић (@PetkovicPetar) December 6, 2022

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uzbuna i u Sjevernoj Mitrovici: Policija upala u zgradu opštine

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2022

SJEVERNA MITROVICA - Poslije upada kosovske policije i članova opštnske izborne komisije u zgradu opštine Zubin Potok situacija je mirna, ali su se prije desetak minuta oglasile sirene u Sjevernoj Mitrovici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.