SI ĐINPING STIŽE U SRBIJU! Premijerka Brnabić iz Pekinga: Kina nikada neće promeniti svoj stav o Kosovu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2023, 12:09

SI ĐINPING STIŽE U SRBIJU! Premijerka Brnabić iz Pekinga: "Kina nikada neće promeniti svoj stav o Kosovu" (FOTO)

Ona je navela da taj sastanak ima politički značaj i da građani Srbije mogu da budu ponosni.

Premijerka Srbije, Ana Branbić oglasila se nakon sastanka sa predsednikom Kine, Si Đinpingom koji je održan danas u Pekingu.

- Odlično je protekao razgovor sa Si Đipingom. Predsednik Kine je nagovestio da će tokom sledeće godine da dođe u Srbiju. To je najvažnije za naše građane. Potvrdili smo da Kina nikada neće promeniti svoj stav o Kosovu i da će Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvek poštovati politiku Kine - rekla je premijerka.

Brnabić je tokom posete Kini, koja je usledila samo nekoliko nedelja od potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini, razgovarala i sa kineskim premijerom Li Ćiangom.

Posle sastanka sa kineskim kolegom, Brnabić je poručila da nema otvorenih političkih pitanja između Srbije i Kine, ističući da je sa Li Ćiangom imala srdačan i otvoren razgovor.

Kina je potvrdila podršku principima međunarodnog prava i teritorijalnom integritetu Srbije, a Srbija ponovila da podržava politiku jedne Kine, preneo je Blic.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.