SAD razočarane retorikom Edija Rame

Izvor: RTS, 21.Feb.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD razočarane retorikom Edija Rame

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Tirani izrazila je razočaranje izjavama albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti da Albanija i Kosovo u budućnosti imaju zajedničkog predsednika, navodeći da bi "retoriku iz prošlih vremenu trebalo izbegavati".
"Američka ambasada je razočarana izjavom premijera Edija Rame o Albaniji i Kosovu... >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Retoriku iz prošlih vremena treba izbegavati, jer šteti odnosima Albanije sa susedima", navele su američke diplomate na Tviter nalogu Ambasade SAD u Tirani.

Američka ambasada u Tirani oglasila se svega nekoliko dana pošto je Rama rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".
"Zašto da nema čak i jednog predsednika kao simbola nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike", rekao je Rama na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD u Tirani razočarana Raminom izjavom o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2018

Američka ambasada u Tirani izrazila je danas razočarenje izjavom premijera Edija Rame u Prištini o zajedničkoj spoljnoj politici i jednom predsedniku Kosova i Albanije... "Nepažljiv rečnik koji aludira na ujedinjenje ne pomaže i šteti odnosima Albanije sa svojim susedima. Pozivamo sve lidere...

Nastavak na N1 televizija...

SAD razočarane retorikom Edija Rame

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2018

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Tirani izrazila je razočarenje izjavama albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti da Albanija i Kosovo u budućnosti imaju zajedničkog predsednika, navodeći da bi "retoriku iz prošlih vremenu trebalo izbegavati"..."Američka ambasada razočarana je izjavom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.