SAD i Nemačka: Zakon o zaštiti OVK udar na demokratiju

Izvor: OkRadio.rs, 07.Avg.2020, 12:25

SAD i Nemačka: Zakon o zaštiti OVK udar na demokratiju

Diplomatski predstavnici nekoliko zapadnih zemalja u Prištini izrazili su danas protivljenje nacrtu zakona o zaštiti vrednosti Oslobodilačke vojske Kosova, tvrdeći da se njime podrivaju sloboda govora i napori da se osigura pravda. Nacrt zakona o zaštiti vrednosti OVK na dnevnom redu je današnje sednice kosovske skupštine.   Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se po drugi put u poslednjih sedam dana, rekavši da su mnogi žitelji Kosova privatno preneli američkoj ambasadi da se ne osećaju bezbedno da bi javno govorili o zakonu o Oslobodilačkoj vojsci Kosova zbog "emotivno nabijene atmosfere" koju nosi javna rasprava o OVK.    "Zamislite koliko bi se građani suzdržavali kada bi zakon...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

"GUŠENJE RASPRAVE" Posle SAD, i Nemačka reagovala na sporni Zakon o OVK

Izvor: Blic, 07.Avg.2020

Nakon što je ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izneo ozbiljne kritike na račun zakona koji Priština planira da usvoji, a koji veliča "oslobodilačku borbu" terorističke OVK, to su učinili i drugi diplomatski predstavnici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.