SAD: Poštovati odluku Ustavnog suda o ZSO

Izvor: RTS, 24.Dec.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Poštovati odluku Ustavnog suda o ZSO

Ambasada SAD u Prištini je pozvala vlast i opoziciju da poštuju odluku Ustavnog suda o formiranju Zajednice srpskih opština.
"Skrećemo pažnju da Ustavni sud jasno kaže da će Asocijacija/Zajednica opština sa većinskim srpskim stanovništvom biti formirana u skladu sa ustavom i zakonima Kosova", navodi se u saopštenju američke ambasade u prištini, preneo je prištinski dnevnik Zeri.
Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ustavni sud Kosova u svom odgovoru na zahtev predsednice Atifete Jahjage da da ocenu o ustavnosti sporazuma koji su 25. avgusta u Briselu parafirali premijer Srbije Aleksandar Vučić i Isa Mustafa.
Ustavni sud je konstatovao da će Zajednica opština sa većinskim srpskim stanovništvom biti formirana biti potpuno u skladu sa kosovskim ustavom.
Predviđeno je da ovaj sporazum bude ratifikovan u Skupštini i da će predsednica Atifete Jahjaga izdati ukaz o njenom formiranju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD: Poštovati odluku Ustavnog suda o ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2015

Ambasada SAD na Kosovu je pozvala vlast i opoziciju da poštuju odluku Ustavnog suda o formiranju Zajednice srpskiuh opština..."Skrećemo pažnju da Ustavni sud jasno kaže da je Asocijacija/Zajednica opština sa većinskim srpskim stanovništvom biti formirana u skladu sa ustavom i zakonima Kosova",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.