S.lista: Janković priznao da je za samoproglašeno Kosovo

Izvor: B92, 03.Avg.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.lista: Janković priznao da je za samoproglašeno Kosovo

Beograd -- Saša Janković izjavio da je Srbiji u intersu da Kosovo bude primljeno u Interpol, a Srpska lista mu poručuje da time priznaje nezavisnost KiM.

Srpska lista ocenila je u saopštenju da je bivši zaštitnik građana, a sada lider Pokreta slobodnih građana, vojom izjavom priznao da za njega postoji samo samoproglašeno Kosovo i da je radio protiv interesa svog naroda.

"Konačno je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto se tokom svog mandata pravio da građani Srbije na Kosovu i Metohiji ne postoje, objasnio je zašto se tako ponašao, jer saopštio je jasno i glasno da za njega postoji samo samoproglašeno Kosovo, i da, štaviše, Srbija treba da pomogne da ono postane član Interpola", navela je Srpska lista u saopštenju.

Kako se navodi, Janković je priznao da bi radio protiv interesa svog naroda i da bi pravio ozbiljne ustupke bez da pokuša da dobije nešto za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Janković se očigledno na ovaj način nekome spolja preporučuje i dodvorava za podršku pošto je jasno da je od građana i građanki Srbije nikada neće dobiti", navodi se u saopštenju SL.

SL smatra da je za Jankovića poziv na dijalog o Kosovu i Metohiju poziv na predaju naše južne pokrajine i zanemarivanje interesa građana Srbije koji ovde žive.

"Apelujemo na Sašu Jankovića da o važnim državnim i nacionalnim pitanjima više ne razmišlja na gliseru, jer ideja da Srbija treba da blanko podrži prijem Kosova u Interpol je toliko besmislena da se može objasniti samo dejstvom sunčanice", poručila je SL u saopštenju.

Janković je ranije rekao da bi bilo u interesu da Kosovo bude primljeno u Interpol, ako se Interpol bori protiv kriminala. "Pa valjda je nama u interesu da Kosovo bude primljeno u Interpol ako se Interpol bori protiv kriminala, šta mi imamo od sprečavanja ulaska u Interpol, u međunarodnu policijsku organizaciju. Dakle, nećemo valjda poturati nogu nikome", rekao je Janković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.