Ruski navijači: „Kosovo-Srbija“ i „UEFA mafija“!

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski navijači: „Kosovo-Srbija“ i „UEFA mafija“!

Uzvicima „Kosovo-Srbija“ orio se ove nedelje stadion „Petrovski“ u Sankt Peterburgu. 

Više hiljada navijača fudbalskog kluba „Zenit“ je na utakmici protiv „Lokomotive“ iz Moskve koja je odigrana početkom ove nedelje, gotovo jednoglasno, uzvikivalo tu parolu.

Pored toga, navijači „Zenita“ skandirali su i protiv Evropske fudbalske federacije (UEFA). Sa stadiona su se mogli čuti i povici „UEFA mafija“, a ruski navijači su na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo nedavnom odlukom UEFA da u svoje članstvo primi fudbalsku reprezentaciju takozvanog Kosova.


Reprezentacije Rusije i samoproglašenog Kosova treba da budu razdvojene pri žrebanju


Reprezentacije Rusije i samoproglašenog Kosova treba da budu razdvojene pri žrebanju na svim turnirima zbog toga što Rusija nije priznala Kosovo. Odgovarajući zahtev biće podnet UEFA.

Predsednik Ruskog fudbalskog saveza Vitalij Mutko izjavio je da će Rusija podneti ovakav zahtev. „Prilikom žrebanja, Rusija i Kosovo treba da budu razdvojeni“, izjavio je predsednik RFS. Rusija se pridržava principa teritorijalnog integriteta Srbije i ne priznaje otcepljenje njene teritorije.

Ranije je srpska Fudbalska federacija saopštila da je nemoguće da igra sa kosovskom reprezentacijom. Kosovo, koje nije član UN, primljeno je u UEFA početkom maja. Za primanje Kosova u fudbalsku federaciju glasalo je 29 članova, a protiv je bilo 24, među kojima i Rusija.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.