Rusija za podelu Kosova, ako to hoće i Srbija

Izvor: Mondo, 30.Maj.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija za podelu Kosova, ako to hoće i Srbija

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu, izjavio je da bu Rusija prihvatila podelu Kosova i Metohije ako Srbija bude smatrala da je to najbolje rešenje za nju.

Foto: MONDO, Mario Milojević

To je Čepurin rekao za dnevi list "Alo" komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačiča da bi i "Albanci pristali na podelu Kosova, kao i da je to i njima u interesu".

"Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje, koje ona smatra da je najbolje za nju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mi ćemo podržati", rekao je Čepurin za "Alo" i dodao:

"Do valjanog rešenja treba doći u dugom procesu dijaloga i ne vidim ništa što bismo morali preko kolena lomiti i brzo rešavati".

Ponovio je da će Rusija će podržati svaku odluku Srbije.

"I dalje važi parola: 'Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju'. Za Moskvu je samo bitno da to rešenje koje se ponudi bude u interesu Srbije. Nemam sumnje da će Vlada Srbije, predsednik Vučić i ministar Dačič uraditi ono što je najbolje za zemlju", rekao je ruski ambasador.

Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnjih promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju.

"Rusija se menja u unutrašnjoj sferi, ali veze sa Srbijom i dalje ostaju čvrste. Očekujem da će saradnja dve zemlje biti mnogo bolja i jača", rekao je ruski ambasadir.

Na na pitanje kako komentariše (navodne) izjave zvaničnika iz Brisela, da će "Srbija kad-tad morati da okrene leđa Rusiji", odgovorio:

"Nikada neće doći do toga".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Rusija za podelu Kosmeta, ako je Srbija za to rešenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2018

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu, izjavio je da bu Rusija prihvatila podelu Kosova i Metohije ako Srbija bude smatrala da je to najbolje rešenje za nju...To je Čepurin rekao za dnevnik "Alo" komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da bi i "Albanci pristali na podelu Kosova,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.