Rusija osuđuje agresivne akcije prištinskog rukovodstva - ambasada

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2023, 14:31

Rusija osuđuje agresivne akcije prištinskog rukovodstva - ambasada

  Ambasada Rusije u Srbiji osudila je postupke vlasti nepriznatog Kosova usmerene na zauzimanje administrativnih zgrada u srpskim opštinama.
„Odlučno osuđujemo opasne jednostrane akcije privremeniһ organa samouprave na Kosovu čiji su naoružani pripadnici zauzeli 26. maja upravne zgrade u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić“, navodi se u saopštenju ambasade objavljenom u petak. „Pozivamo Prištinu da odmah prekine prestupe koje su već naneli štetu civilima“, dodale su diplomate. Ruska ambasada je takođe izjavila da podržava politiku rukovodstva Srbije koja podrazumeva traženje isključivo diplomatskih rešenja za konfliktnu situaciju. Ponovilo je da „međunarodno pravo, uključujući Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, stvara čvrstu osnovu za ovo“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će Srbija u subotu ujutro sazvati hitan sastanak Saveta bezbednosti zemlje zbog eskalacije situacije na severu Kosova. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Policijski inspektorat Kosova formirao tim za ocenu akcija na Severu

Izvor: Danas, 27.Maj.2023

Policijski inspektorat Kosova formirao je zajednički tim za ocenu policijskiһ akcija koje su izvedene u petak u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.