Rusija: Haradinajeva izjava je nedopustiva politička ucena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 20:55

Rusija: Haradinajeva izjava je nedopustiva politička ucena

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije.

"Ovo je još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država. Politička ucena je nedopustiva. Upravo to je termin za Haradinajevu izjavu i njegove pozive na proizvoljno prekrajanje granica na Balkanu“, kaže se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije, koja ima mandat posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

„Moramo da podsetimo sve da se stabilno i trajno rešenje za Kosovo može proizvesti isključivo za pregovaračkim stolom pod uslovom strogog poštovanja međunarodnih pravnih pravila i uz oslanjanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Haradinaj je ranije izjavio da će založiti za raspisivanje referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ako Kosovo u bliskoj budućnosti ne bude primljeno u Evropsku uniju i međunarodne organizacije, a Beograd ne prizna nezavisnost takozvanog Kosova, prenosi Tas s.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKOALBANSKOJ IDEOLOGIJI SE MORA STATI NA PUT: Rusija osudila ratnohuškačku izjavu zločinca Haradinaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021

Rusija ističe da je propaganda velikoalbanske ideologije politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država..Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Rusija: Haradinajeva izjava je nedopustiva politička ucena

Izvor: RTS, 22.Jan.2021

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg premijera vlade u Prištini Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati "referendum za ujedinjenje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.