Rusi poslali tonu lekova za Srbe na Kosovu

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi poslali tonu lekova za Srbe na Kosovu

Nevladina organizacija Ruska humanitarna misija je 26. marta na beogradski aerodrom dopremila skoro tonu lekova kao hitnu humanitarnu pomoć Srbima na Kosovu, ali ta pošiljka sad čeka da prođe carinsku proceduru, izjavio je predsednik te organizacije Jevgenij Primakov.
Procedura se, kao i uvek, malo odugovlači, a severu Kosova je, zbog situacije tamo, potrebno brzo reagovanje, jer su skroz prazni rafovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u državnim apotekama i skladištima lekova u bolnici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, rekao je na konferenciji za novinare Primakov, poslanik u ruskoj Dumi.

Primakov je naveo da je zato Ruska humanitarna misija pokrenula razgovore sa Ministarstvom zdravlja, u cilju firmiranja radne grupe koja bi omogućila da se procedure ubrzaju.
Objasnio je da su u kontigentu lekova, kupljenih zahvaljujući donacijama građana Rusije, medikamenti proizvedeni u toj zemlji, ali i u Srbiji i drugim državama, a da neki od njih nemaju neophodnu registraciju Ministarstva zdravlja.
Sada iz te pošiljke lekova treba izdvojiti one koju su registrovani i hitno ih proslediti na Kosovo, istakao je on.
Prema rečima Primakova, Ruska humanitarna misija do sada je Srbiji isporučila pomoć vrednu pola miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.