Rugova:Vlada Kosova ne funkconiše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rugova:Vlada Kosova ne funkconiše

Poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), Naser Rugova, ocenio je da Priština, od jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti nije imala "slabiju i neodgovorniju" vladu i istovremeno odbacio svaku mogućnost da ta stranka podrži okrnjenu vladajuću koaliciju, nakon što je iz nje izašla Srpska lista.

Rugova je u intervjuu za prištinsku Epoku e re rekao da je pod rukovodstvom ove vlade "Kosovo u svakom pogledu zaustavljeno".

On je najavio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << DSK preduzeti sve kako bi izazvala pad aktuelne vlade i istakao da je ta stranka više nego ikada spremna na razgovore o datumu održavanja novih vanrednih parlamentarnih izbora.

Vanredni parlamentarni izbori na KiM su održani juna prošle godine, a nove prištinske institucije su formirane nakon dugih i teških pregovora, zahvaljujući pre svega Srpskoj listi.

Nakon neprimerenog hapšenja šefa vladine kancelarije za KiM, Marka Đurića, u Kosovskoj Mitrovici, prošlog ponedeljka, Srpska lista je odlučila da uskrati podršku vladi Ramuša Haradinaja.

Politički savetnik Haradinaja, Halil Matoši, za Zeri kaže da očekuje da će Srpska lista još jednom preispitiati odluku o izlasku iz vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.