Rošić prebačen u pritvor u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rošić prebačen u pritvor u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Marko Rošić, koji se od 2. decembra nalazi na optužnici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prebačen je u petak kasno uveče iz zatvora kod Podujeva u pritvorsku jedinicu u Severnoj Mitrovici.
Njegov branilac, advokat Mahmut Haljimi kaže za Kosovo onlajn, da je ovakva odluka, po njegovom mišljenju, rezultat podizanja optužnice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čime su nadležni u korektivnoj službi procenili da su se sada okolnosti promenile.
"U prethodnih godinu dana više puta smo tražili premeštaj u Severnu Mitrovicu, ali se to tek sada desilo. Smatram da je mišljenje nadležnih da sada postoji manja opasnost od uticaja na istragu. Markov premeštaj ovde je olakšanje i za mene, jer sam veoma brinuo o njegovom zdravstvenom stanju koje je bilo ugroženo", rekao je Haljimi.
Haljimi je ponovio da još nije dobio optužnicu, kao ni spise predmeta, iako je u toku prošle nedelje išao lično kod sudije koji vodi postupak da traži.
"Sudija mi je rekao da će da mi pošalje optužnicu najpre mejlom, a potom i poštom. Njegov odgovor je bio da je i on dan ranije dobio optužnicu i da mu treba malo vremena da je pročita", rekao je Haljimi.
Premeštaj iz Podujeva u Severnu Mitrovicu obradova je članove njegove najuže porodice, koji su sigurni da će sada, zajedno sa njim, mnogo lakše dokazati nevinost.
"Kada sam ga čuo i osetio radost u njegovom glasu, vratio mi se osmeh na licu. Shvatio sam da i njemu ovaj premeštaj mnogo znači, pre svega zbog jezičke barijere, a nama zbog maltretiranja i finansijskih troškova koje smo imali odlazeći u Podujevo", rekao je otac osumnjičenog, Nebojša Rošić.
Istakao je da je siguran da će njegov sin sada naći snagu i energiju da dokaže da nema nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret.
Marko Rošić je jedan od četvorice Srba koji su uhapšeni 24. novembra u akciji specijalne kosovske policije u Severnoj Mitrovici, a na teret mu se stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.
U javnosti se spekulisalo da je Rošić pratio ubijenog Olivera Ivanovića, što navodno potvrđuje i ceduljica sa registarskim tabicama njegovog automobila koja je nađena u novčaniku Ivanovića.
U pritvoru je proveo 380 dana, a pre prebacivanja u Severnu Mitrovicu, pritvorske dane provodio je u Gnjilanu i u zatvoru kod Podujeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.