Rim: Uhapšena banda sa Kosova

Izvor: B92, 18.Maj.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim: Uhapšena banda sa Kosova

Beč -- Austrijska policija je razbila bandu provalnika, poreklom s Kosova, koja je od 2010. počinila 44 provale u Gornjoj i Donjoj Austriji, Salcburgu i Burgenlandu.

Banda je svojim kriminalnim delatnostima napravila štetu od 850.000 evra.

Dvoje osumnjičenih je uhapšeno, a šest članova je u bekstvu, navela je danas policija Gornje Austrije. Plenom iz provala članovi bande su finansirali skupe automobile i odmore.

Oni su u Austriju svaki put, radi provale, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doputovali avionom. Od 2010. je ova banda izvršila seriju provala u preduzeća, koristeći uvek iste metode - presecala je ograde kako bi dospela u firmu i kako bi mogla da ima i put za bekstvo.

Tokom noći banda je provaljivala u preduzeća i zadržavala se u njima sve dok ne bi pronašla isplativi plen. Često bi banda potpuno razorila prostorije, pretražujući svaki ugao, dok ne bi pronašla trezor. Trezore su, potom, najčešće na licu mesta otvarali.

Pored novca, članovi ove bande često su krali i kamere, mobilne telefone, računare. Tokom jedne provale oni su ukrali 2.000 kartica za naplatu korišćenja auto-puta, koje su preko jednog preprodavca prodavali u mestu Vels.

U provalama je učestvovalo do pet osoba, a banda se, prema pretpostavci policije, sastojala od ukupno osam članova. Oni su, radi provale, doputovali sa Kosova ili iz susedne Slovačke, jer je vođa u Bratislavi uspostavio sedište, odakle je sve organizovao. Tokom istrage se ispostavilo da su pojedini članovi bande ranije delovali u Švajcarskoj, Španiji i Belgiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.