Rezolucija o Preševskoj dolini bez kvoruma

Izvor: Mondo, 01.Jul.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija o "Preševskoj dolini" bez kvoruma

Kosovski parlament završio je danas vanrednu sednicu na kojoj je bilo reči o pravima Albanaca koji žive u tri opštine juga centralne Srbije, Preševu, Bujanovcu i Medveći, a o rezolucij koja je pripremljena u 13 tačaka, nije se glasalo.

Foto: Mondo

Razlog je nedostatak kvoruma.

Među 13 tačaka .je predlog da pitanje tzv Preševske doline postane deo dijaloga Beograda i Prištine, da kosovske privremene institucije obaveste međunarodne institucije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << forume o, kako se tvrdi, diskriminatorskoj politici Srbije prema Albancima u tri opštine juga centralne Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi, preneo je Telegrafi

Predviđeno je i da privremene prištinske institucije otvore "diplomatsk misiju" u tzv Preševskoj dolini, da se u okviru kosovske vlade otvori posebna kancelarija za ove tri opstine, kao i da Priština izdvoji stalana sredstva za njihov razvoj t kroz Nacionalni savet Albanaca za tzv. Dolinu.

Poslanici nisu ni razgovarali o predlogu rezolucije, koju je parlamentu uputio predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, a koja, između ostalog predviđa podršku zahtevu Albanaca iz ove tri opštine da se pripoje tzv. Kosovu.

Kako ja javio prištinski Ljajmi očekuje se da će sutra biti održana sednica Predsedništva parlamenta na kojoj će biti odlučeno kada će biti zakazana redovna sednica na kojoj će biti reči o rezoluciji
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.